Online Gratis Ordbog

Online Gratis Ordbog

Online Gratis Ordbog

Som en fortsættelse af indlægget “Online Gratis Stavekontrol” er det vist på tide at jeg viser dig en liste over Online Gratis Ordbøger.

Der er både varierende kvalitet og varierende seriøsitet i de Gratis Online Ordbøger.

Personligt bruger jeg dem ikke særlig meget, men det hænder at jeg er nødt til at checke om jeg har skrevet det korrekt, eller oversætte et ord f.eks. fra tysk til dansk – eller teknisk engelsk til dansk.

 

Ordbogen.com Gratis OrdbogOrdbogen.com – er den første, den kommer du ikke uden om, men desværre har folkene bag Ordbogen.com lagt en stor begrænsning ind i systemet. Man kan kun slå to (thats right: TO) ord gratis op hver dag – men du har så til gengæld en hulens masse ordbøger at slå op i. Hvis man vælger at købe adgang privat koster det 19,- om måneden, og med adgang til retskrivningsordbog + dansk/engelsk/dansk. Kvaliteten af denne ordbog er SUPER, og der kommer mange forslag samt forklaringer om hvordan ordet kan bruges – og i hvilken kontekst.

Eksempel – søgning på kontekst:
Dansk-Engelsk
kontekst substantiv <-en, -er, -erne>
Oversættelser
context - The context of the novel can be debated forever

Google Translate Dernæst kan vi ikke undgå at komme forbi Google Translate. Denne skyder med spredehagl, og oversætter lidt skævt for at sige det mildt. F.eks. kan du sagtens smide en hel sætning ind i oversætter feltet – men du får så også et underligt resultat ud af det i den anden ende. Mange firmaer er desværre tilbøjelig til at ville benytte denne til at oversætte deres sider fra f.eks. engelsk til Dansk. Det går først rigtigt galt hvis man bruger den til at oversætte en hel tekst fra f.eks. Tysk til Engelsk, og Dernæst fra Engelsk til Dansk… Og så prøv fra Dansk til Tysk til sidst.*ARGH* Men i det mindste har du så en hel ny tekst…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Online Gratis Stavekontrol

Online Gratis OrdbogOnline Gratis Stavekontrol

Skal du lige have oversat et eller flere ord til engelsk fra dansk? Eller måske du skal have det latinske udtryk for et eller andet.

Måske du ikke er videre skarp i ord, og har brug for at få checket om dit ord nu er korrekt stavet…?

Her er nogle ordbøger, og teknikker til at finde ud af om du har stavet korrekt.

Det er ikke kun ordbøger jeg vil vise her på siden, men også andre måder du kan checke om dine ord er stavet rigtigt.

Første teknik til stavekontrol

Den første måde at checke om du har stavet et ord korrekt – er ved at gå til Google, det er ikke en 100% sikker måde at finde ud af det på, men den er meget godt vejledende…

Som du kan se her i billedet har jeg bevidst skrevet ordbog forkert – Google spørger om “Mente du: ordbog”

Det er en umiddelbart og super hurtig stavekontrol.

 

Selvfølgelig er det ikke nok – det virker fint til enkelte ord, men hvad så med masser af ord der er stavet forkert i en stil?

Stavekontrol af tekst skrevet på nettet

Hvis du bruger Firefox – eller gerne vil bruge en anden browser end Internet Explorer – kan du hente og installere Firefox gratis herfra.

Når du har hentet denne, så skal du have installeret Stavekontrol modulet i Firefox – det er også gratis… Du vælger selv et sprog her, og den danske version er her.

Du skal genstarte Firefox efter at du har installeret sprogene – og så vil du kunne få en menu frem når du skriver i et input felt – f.eks. på Facebook:

Du skal klikke med HØJRE museknap i feltet - “Hvad har du på hjertet” (De har også stavet det forkert på Facebook).

Gå ned til Sprog, og vælg det sprog du gerne vil have stavekontrol i.

F.eks er her en stavekontrol af odrbog som skrevet forkert tidligere ovenfor.

Som i kan se i min markering ovenfor – kommer der rød understregning under det ord jeg har stavet forkert – det er en super god hjælp for mig der skriver en masse online.

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)