Online Gratis Ordbog

Online Gratis Ordbog

Online Gratis Ordbog

Som en fortsættelse af indlægget “Online Gratis Stavekontrol” er det vist på tide at jeg viser dig en liste over Online Gratis Ordbøger.

Der er både varierende kvalitet og varierende seriøsitet i de Gratis Online Ordbøger.

Personligt bruger jeg dem ikke særlig meget, men det hænder at jeg er nødt til at checke om jeg har skrevet det korrekt, eller oversætte et ord f.eks. fra tysk til dansk – eller teknisk engelsk til dansk.

 

Ordbogen.com Gratis OrdbogOrdbogen.com – er den første, den kommer du ikke uden om, men desværre har folkene bag Ordbogen.com lagt en stor begrænsning ind i systemet. Man kan kun slå to (thats right: TO) ord gratis op hver dag – men du har så til gengæld en hulens masse ordbøger at slå op i. Hvis man vælger at købe adgang privat koster det 19,- om måneden, og med adgang til retskrivningsordbog + dansk/engelsk/dansk. Kvaliteten af denne ordbog er SUPER, og der kommer mange forslag samt forklaringer om hvordan ordet kan bruges – og i hvilken kontekst.

Eksempel – søgning på kontekst:
Dansk-Engelsk
kontekst substantiv <-en, -er, -erne>
Oversættelser
context - The context of the novel can be debated forever

Google Translate Dernæst kan vi ikke undgå at komme forbi Google Translate. Denne skyder med spredehagl, og oversætter lidt skævt for at sige det mildt. F.eks. kan du sagtens smide en hel sætning ind i oversætter feltet – men du får så også et underligt resultat ud af det i den anden ende. Mange firmaer er desværre tilbøjelig til at ville benytte denne til at oversætte deres sider fra f.eks. engelsk til Dansk. Det går først rigtigt galt hvis man bruger den til at oversætte en hel tekst fra f.eks. Tysk til Engelsk, og Dernæst fra Engelsk til Dansk… Og så prøv fra Dansk til Tysk til sidst.*ARGH* Men i det mindste har du så en hel ny tekst…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Online Gratis Ordbog, 9.3 out of 10 based on 3 ratings

En tanke om "Online Gratis Ordbog"

  1. Jeg har kigget efter andre gratis ordbøger – hvis du finder nogen vil jeg gerne vide det.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>